سوله مرغداری چیست؟ + هزینه‌ ساخت سوله مرغداری

فهرست محتوای این صفحه
سوله مرغداری برای پرورش مرغ های گوشتی و تخم گذار

عوامل زیادی در موفقیت یک مرغداری نقش دارند و یکی از مهم‌ترین آن‌ها محل زندگی مرغ‌ها و جوجه‌ها است؛ این پرندگان معمولا در سوله‌های مرغداری نگه‌داری می‌شوند. سوله‌ای که برای نگه‌داری از مرغ‌ها استفاده می‌شود باید اصولی و با رعایت استانداردها ساخته شده باشد؛ چراکه نقش مهمی در نگه‌داری از جوجه‌ها دارد. درصورتی‌که، سوله به‌درستی ساخته نشده باشد، احتمال از دست رفتن سرمایه‌تان زیاد است؛ پس در انتخاب آن باید دقت کنید. این سوله باید بتواند در برابر شرایط آب‌وهوایی مانند باد، باران و آفتاب شدید از جوجه‌ها محافظت کند. توجه داشته باشید که قرار است موجودات زنده در این سوله نگه‌داری شوند؛ پس رعایت نکات بهداشتی نیز اهمیت بسیاری دارد. از سوله مرغداری برای پرورش جوجه‌های گوشتی و تخم‌گذار استفاده می‌شود؛ حتما در ابتدای کار مشخص کنید که برای کدام منظور به سوله نیاز دارید.

انواع سوله‌های مرغداری

انواع متفاوتی از سوله‌های مرغداری وجود دارند که هریک برای هدفی ساخته می‌شوند و ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. برای تعیین نوع سوله مورد نیازتان، اول باید ببینید هدف‌تان از ساخت این سوله چیست؟ باید بدانید که سوله‌های مرغداری را براساس عوامل مختلف به انواع متفاوتی دسته‌بندی می‌کنند. در ادامه، توضیح مختصری از هر نوع سوله و هدف پشت آن ارائه می‌دهیم؛ اما از دسته‌بندی مشخصی پیروی نمی‌کنیم.

سوله مرغداری گوشتی

در این نوع سوله، به پرورش جوجه‌های گوشتی می‌پردازند که پس از بزرگ شدن از گوشت‌شان استفاده کنند؛ بنابراین، باید فضایی فراهم شود که جوجه در آن سریع و سالم رشد کند. این نوع سوله‌ها معمولا فضایی بزرگ و باز دارند.

سوله مرغداری تخم‌ گذار

در این سوله‌ها، جوجه‌های تخم‌گذار پرورش می‌یابند که قرار است از تخم‌شان استفاده شود؛ پس نیاز به یک سیستم جمع‌آوری تخم‌مرغ دارند. این سوله‌ها می‌توانند ابعاد کوچک‌تری نسبت‌به سوله‌های گوشتی داشته باشند و اندازه آن‌ها باتوجه‌به تعداد جوجه‌ها متغیر است.

سوله مرغداری سبک

همان‌طورکه، از اسم این سوله‌ها پیداست، سوله‌های مرغداری سبک وزن کمتری نسبت‌به دیگر سوله‌ها دارند؛ چراکه با مواد سبک‌تری مانند پروفیل‌های گالوانیزه ساخته می‌شوند. سرعت بیشتر در تولید و نصب، انعطاف‌پذیری در طراحی سوله و قیمت مناسب‌تر این سوله‌ها از دلایل محبوبیت آن هستند. سوله سبک مرغداری برای مرغداری‌های کوچک یا متوسط مناسب است.

سوله مرغداری پیش ساخته

این نوع سوله‌ها در کارخانه ساخته می‌شوند و فقط کار نصب آن در محل انجام می‌شود؛ همین نکته موجب کیفیت و مقاومت بالای آن‌ها شده است. از سوله پیش ساخته برای انواع مرغداری گوشتی و تخم‌گذاری استفاده می‌شود.

سوله مرغداری دست دوم

همان‌طورکه از اسم این سوله‌ها مشخص است، از این سوله قبلا استفاده شده است. حال با برچیدن آن از محل قبلی و نصب در مکان جدید، دوباره مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزیت سوله‌های دست دوم در قیمت پایین آن‌هاست؛ برای محیط‌زیست نیز مفید هستند.

مراحل ساخت سوله مرغداری برای هر صنعت گوشتی یا تخم گذار

تصویر یک سوله مرغداری درحال ساخت

چه نوع سوله‌ای برای مرغداری بهتر است؟

انتخاب بهترین سوله مرغداری بستگی به شرایط مختلفی دارد. باید نوع پرورش، شرایط اقلیمی، بودجه و میزان تولید مورد نظر را بررسی کنید تا به نتیجه برسید. هریک از سوله‌ها مزیت‌های به‌خصوص خود را دارند و برای یک اقلیم آب‌وهوایی مناسب‌اند؛ به‌عنوان مثال، سوله‌های فلزی که از فلزات مقاوم تهیه می‌شوند و استحکام بالایی دارند برای انواع اقلیم‌های آب‌وهوایی مناسب هستند. اگر در انتخاب خود دقت به خرج دهید و از بهترین نوع سوله برای پرورش مرغ استفاده کنید، هزینه‌های شما در طولانی‌مدت کاهش چشم‌گیری خواهد داشت. می‌توانید برای تصمیم‌گیری بهتر از کارشناسان متخصص سوله گستر به‌صورت رایگان مشاوره بگیرید؛ با کمک‌ گرفتن از کارشناس نه‌تنها هزینه‌های خود را کاهش می‌دهید، بلکه تداوم و موفقیت کارتان را تضمین می‌کنید.

مراحل طراحی و ساخت سوله مرغداری

ساخت سوله مرغداری گوشتی، تخم‌گذار یا دیگر نمونه‌های سوله عموما در ۵ مرحله انجام می‌شود؛ البته در ابتدا باید با یک شرکت تولیدکننده سوله تماس بگیرید و قرارداد ببندید. البته تمامی این مراحل توسط شرکت سوله سازی سوله گستر با دقت و ظرافت کامل توسط تیم فنی و مهندسی مجرب انجام می‌شود؛ با کمک این شرکت شما دیگر نیازی به نگرانی درباره مراحل ساخت ندارید.

۱. بررسی نیازها و اهداف

در این مرحله بررسی می‌کنید که هدف از ساخت سوله چیست و می‌خواهید چقدر ظرفیت داشته باشد؛ پس از انجام بررسی‌های مورد نیاز و فهمیدن نیازها براساس نتایج به‌دست‌آمده، به انتخاب نوع سوله مرغداری بپردازید.

۲. طراحی مهندسی سازه

مهندسین ماهر به طراحی سوله منتخب می‌پردازند. روش تهویه، نورپردازی و تجهیزات مورد نیاز مورد بررسی قرار می‌گیرند و مشخص می‌شوند.

۳. مطالعات محیطی و اخذ مجوزهای مورد نیاز

پس از تکمیل طراحی سازه باید ابتدا شرایط مکان مورد نظرتان را بررسی کنید و مشخص کنید که ساخت این سوله چه نوع تاثیرات زیست‌محیطی‌ دارد. پس‌از آن، به سراغ کسب مجوزهای مورد نیاز از سازمان‌های مربوطه بروید.

۴. تولید و ساخت سوله مرغداری

پس از اخذ مجوزهای مربوطه، می‌توانید کار ساخت و نصب قطعات و تجهیزات سوله مرغداری را شروع کنید.

۵. آزمون و راه‌اندازی

وقتی ساخت سازه مرغداری تکمیل شد، نوبت به آزمایش کارکرد سیستم می‌رسد. وقتی از کارکرد صحیح سوله اطمینان حاصل کردید، می‌توانید بهره‌برداری از سوله مرغداری را شروع کنید و به پرورش مرغ بپردازید.

نکات مهم در ساخت سوله مرغداری

نحوه ساخت سوله مرغداری در عملکرد آن تاثیر بسزایی دارد. نکاتی وجود دارند که باید در حین ساخت انواع سوله به آن دقت کنیم. در ادامه، به این نکات می‌پردازیم.

  • طراحی مناسب سیستم تهویه و نورپردازی از اهمیت زیادی در نگه‌داری از جوجه‌ها برخوردارند. با عایق‌بندی مناسب نیز می‌توانید از جوجه‌ها در برابر هر آسیب بیرونی محافظت کنید.
  • باید در انتخاب محل احداث سوله نیز دقت کنید؛ سوله باید در محلی ساخته شود که به منابع آب و برق نزدیک و از مناطق مسکونی دور باشد. جنس خاک آن منطقه نیز مهم است.
  • در حین ساخت سوله باید از مصالح باکیفیت و مقاوم به زنگ‌زدگی و خوردگی استفاده کنید؛ وگرنه در درازمدت باید هزینه‌های زیادی تنها بابت فرسودگی مصالح بپردازید. به این نکته هم دقت داشته باشید که جنس کف‌پوش و دیوارها باید جوری باشد که بتوانید به‌راحتی تمیزشان کنید.
  • برای سهولت کار می‌توانید از سیستم تغذیه و آب‌رسانی خودکار استفاده کنید. با این کار، هزینه کمتری نیز برای نیروی کار می‌پردازید. حواس‌تان باشد که همواره، با انتخاب سیستمی با کیفیت مناسب می‌توانید از هزینه‌های خود بکاهید.
  • یکی از نیازهای اساسی جوجه‌ها، دمای مناسب است؛ پس باید به نصب سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب و عایق‌بندی اصولی توجه داشته باشید.
  • یکی دیگر از نکات مهم در ساخت سوله مرغداری، طراحی مناسب فضای داخلی‌ است. در طراحی داخلی سوله باید توجه داشته باشید که مرغ‌ها فضای کافی برای خود داشته باشند؛ درصورت تراکم و استرس مرغ‌ها، چالش‌های زیادی به‌وجود می‌آیند.
  • به نکات بهداشتی و امنیتی نیز توجه داشته باشید و حتما استانداردهای مربوطه را رعایت کنید.

استانداردهای لازم برای ساخت سوله مرغداری چیست؟

برای انجام هر کاری استانداردهایی وجود دارند که با رعایت آن‌ها کار هم روند درستی را طی می‌کند و هم نتیجه خوبی می‌دهد. سوله مرغداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از مهم‌ترین قواعدی که باید رعایت شود، طراحی سازه با ابعاد اصولی است. ابعاد سوله مرغداری باتوجه‌به نوع سوله و فضای مورد نیاز کارفرما متغیر است؛ اما حداقل‌هایی برای اندازه‌های سالن مرغداری وجود دارند؛ سالن باید عرض حداقل ۱۲ متر و طول حداقل ۷۵ متر را داشته باشد. ارتفاع سازه نیز نباید کمتر از ۳ متر یا درمجموع، بیش از حد کم یا زیاد باشد؛ چراکه هریک ضررهایی به مرغداری می‌زند. استانداردهای زیست‌محیطی نیز از دیگر قواعدی هستند که باید رعایت کنید؛ مرغداری‌ها قطعا بوی زیادی تولید می‌کنند و باید تدابیری برای آن بیندیشید. می‌توانید با تعبیه سیستمی مناسب از پخش بوی بد جلوگیری کنید؛ همچنین فراموش نکنید که همواره کیفیت هوای سوله را پایش کنید. با رعایت این استانداردها و قواعد می‌توانید سلامتی مرغ‌ها، بهره‌وری بالا و ایمنی کارکنان را تضمین کنید.

سالن مجهز برای پرورش انواع مرغ های بزرگ

تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای سوله مرغداری

برای راه‌اندازی سوله به‌طوری‌که بهداشت مرغ‌ها و ایمنی کارکنان را تامین کند، به تجهیزات متفاوتی نیاز داریم. در ادامه، به بخشی از این تجهیزات اشاره کرده‌ایم.

  • لانه‌ها و آشیانه‌ها؛
  • سیستم آب‌رسانی و تغذیه خودکار؛
  • دستگاه تهویه و تصفیه هوا؛
  • سیستم ضدعفونی؛
  • دستگاه کنترل رطوبت؛
  • سیستم جمع‌آوری و دفع پسماند؛
  • سیستم خودکار مانیتورینگ (به دل‌خواه) برای نظارت بر شرایط محیطی، مصرف آب و انرژی.

هزینه ساخت سوله مرغداری

وقتی درباره قیمت و  هزینه‌ ساخت سوله صحبت می‌کنیم باید به عوامل زیادی توجه کنیم. قطعا بدون دانستن جزئیات سوله نمی‌توانیم هزینه مورد نیاز را مشخص کنیم؛ اما می‌توانیم به بررسی عوامل تاثیرگذار روی هزینه‌های آن بپردازیم. اندازه و ظرفیت مرغداری از مهم‌ترین عوامل تعیین هزینه محسوب می‌شوند؛ قطعا هرچه مرغداری بزرگ‌تر باشد، به مصالح، زمان و نیروی کار بیشتر و درنتیجه، هزینه بیشتری نیاز دارد. جنس مصالح مورد استفاده نیز تاثیر زیادی در مخارج مورد نیاز سوله دارند؛ جالب است بدانید ساخت سازه با مصالح بی‌کیفیت، هزینه بیشتری نسبت‌به ساخت آن با مصالح باکیفیت دارد. یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت، موقعیت جغرافیایی سوله است. اگر به‌دنبال ساخت سوله ارزان برای مرغداری هستید، پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان متخصص صحبت کنید؛ کارشناسان با تجربه سوله گستر با مشاوره رایگان شما را راهنمایی می‌کنند.

جمع‌بندی

برای ساخت سوله مرغداری عوامل زیادی را باید مورد بررسی قرار داد. اگر قصد ساخت سوله برای مرغداری را دارید، حتی داشتن اطلاعات کمی در این زمینه می‌توانند کمک بزرگی به شما بکنند. باید بدانید که در حین ساخت سازه و حتی بعد از آن، رعایت چه نکاتی به موفقیت شما کمک می‌کنند. ما به همراه تیم تخصصی در سوله گستر، تا انتهای مسیر کنار شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیازه به مشاوره در سوله سازی دارید؟

در کنار شما هستیم.

با ما تماس بگیرید.

17 90 834 0920

تماس با سوله گستر