برای ساخت سوله نیاز به مشاوره تخصصی رایگان دارید؟ فرم زیر را پر کنید تا خیلی سریع با شما تماس بگیریم.
اگر به فکر ساختن سوله برای تولیدی یا هر مصرف دیگر خود افتادهاید، آشنایی با مراحل ساخت، میتواند به شما دید خوبی بدهد تا بدانید که باید چه مسیری را طی کنید و همچنین بهترین انتخاب در هر قسمت از مراحل ساخت سوله کدام است. ما در این محتوا، به صورت دقیق همه این موارد به همراه عکس و فیلم به شما خواهیم گفت که بتوانید این مراحل را سریعتر طی کنید و با احداث سوله، تولیدی خود را راه اندازی کنید.
ساخت سوله چندین سال است که با توجه به مقرون به صرفه بودن برای تولیدکنندهها و صنایع، استقبال زیادی شده است. ولی باید دقت کرد که این فرایند پیچیده، حتما باید توسط تیم فنی و مهندسی انجام شود. برخی متاسفانه مراحل ساخت سوله را برای خود راحت میدانند و با روشهای سنتی قصد اجرای سوله را دارند که بعد از گذشت زمان کوتاهی متوجه اشتباه و خسارتهای زیاد این کار میشوند. سولهها که از پرکاربردترین سازهها در مصارف صنعتی هستند؛ با اسکلت فولادین و مستحکم خود، برای کاربردهای مختلفی مانند انبارها، کارگاهها، کارخانهها، شرکتهای بزرگ تولیدی، ورزشگاهها و صنایع کشاورزی، دامداری و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. به همین دلیل، سولهسازی یکی از پرتقاضاترین خدمات مهندسی از حوزه عمران و ساختوساز به شمار میآید. شما میتوانید از شروع تا پایان درست کردن سوله خود را به سوله گستر بسپارید.
ساخت سوله سبک یا سنگین؟
شاید گفتن کلمات سبک و سنگین برای سوله کمی اشتباه باشد! در واقع سولهها با استانداردهای مهندسی ساخته میشوند و در هرمدلی که باشد باید بتواند استانداردهای مهندسی را حفظ کند و مجوزهای تاییدیه را دریافت کند. اما بیشتر این اصطلاح ساخت سوله سبک و سنگین را بر اساس مدل خرپایی و تیرورقی سوله میگویند. با هدف ارزانتر شدن هزینه ساخت سوله، خیلیها به سراغ نوع خرپایی میشوند با این ذهنیت که سبک است و هزینه های ما کاهش پیدا میکند، اما داستان کمی پیچیدهتر است؛ در واقع نوع خرپایی فقط برای دهانههای بزرگ(بالای ۲۵ متر) میتواند هزینههای شما را کاهش دهد. اگر سوله شما دهانه کم دارد، پیشنهاد میکنیم همان مدل تیرورقی یا به اصطلاح سنگین را بسازید. هم هزینههای شما در فرایند ساخت سوله کاهش پیدا میکند و هم استحکام سوله شما افزایش مییابد. علاوه براین، هر زمان بخواهید میتوانید سوله را به عنوان سوله کارکرده بفروشید!
ساخت سوله ارزان
برای ارزان شدن قیمت ساخت سوله، باید متناسب با کاربری و متراژ دهانه، بهترین نوع را انتخاب کنید. همچنین شرکت پیمانکار هم تاثیر بسیاری برای ارزان شدن ساخت سوله شما دارد. اصلیترین هزینه برای شما، هزینه ورق آهن است؛ ورق آهن از شرکتهای مختلفی همچون ورق فولاد مبارکه و گیلان در بازار وجود دارد که معمولا قیمت فولاد مبارکه کمی گرانتر است اما کیفیت بهتری هم دارد. میزان ورق آهن مورد نیاز، متناسب با دهانه سوله شما تغییر میکند. مثلا اگر دهانه سوله شما ۱۰ متر باشد و ارتفاع آن ۶ متر باشد، برای هر متر مربع سوله، ۲۴ کیلوگرم آهن نیاز هست که متناسب با قیمت روز محاسبه میشود. قیمت امروز ورق فولاد مبارکه اصفهان (۱۴ آذر ۱۴۰۳) مبلغ ۵۷ هزار تومان برای هر کیلوگرم است.اگر دهانه سوله شما بالای ۲۵ متر هست، میتوانید از نوع خرپایی برای ساخت سوله استفاده کنید تا وزن نهایی سوله کاهش یابد و در نتیجه هزینه شما کاهش پیدا کند.
یکی دیگر از راههای ارزان شدن ساخت سوله، استفاده از سوله کارکرده هست که میتوانید استعلام موجودی ان را از ما در شرکت سوله گستر بگیرید.
در جدول زیر محدوده قیمتی خدمات ساخت سوله را مشاهده میکنید.
نوع خدمت یا محصول | قیمت |
ساخت سوله به صورت ویژه | ۵۷۵۰۰ تومان |
ورق فولاد مبارکه | ۵۷۰۰۰ تومان |
ورق گیلان | ۵۲۰۰۰ تومان |
ورق قطعات فولادی |
۴۷۰۰۰ تومان |
دست دوم | ۴۳۰۰۰ تومان |
پوشش رنگی هر متر مربع | ۴۴۰۰۰ تومان |
پوشش ساده هرمترمربع | ۴۱۰۰۰تومان |
مراحل ساخت سوله
ساخت سوله مانند ساخت سازههای دیگر به دو مرحله امور اداری و اجرایی تقسیم شده است که همان اقدامات مرتبط به گرفتن مجوزهای مربوطه و اجرایی شدن پروژه است. این فرایند یکی از حساسترین کارهای ممکن برای شروع و ادامه کسبوکار است و کوچکترین اشتباه محاسباتی در اجرای سوله، به قیمت خراب شدن این سازه بزرگ و بهدنبال آن از دست رفتن سرمایه میشود. به همین دلیل، آگاهیداشتن از مراحل ساخت سوله اهمیت زیادی دارد که ما در این محتوا به صورت کامل شما را با مراحل آن آشنا میکنیم و هر مرحله را به صورت دقیق میگوییم. همچنین برای هر مرحله بهترین پیشنهاد را هم توسط خودمان میدهیم. در ادامه تمام مراحلی را که ما در سوله گستر، به ترتیب برای تمام پروژهها انجام میدهیم لیست کردهایم:
- دریافت مشاوره از یک شرکت معتبر
- دریافت مجوزهای لازم
- طراحی و محاسبات فنی و مهندسی سوله
- بررسی زمین و تهیه نقشه فونداسیون
- آماده کردن زمین و خاک برداری
- اجرای فونداسیون سوله
- ساخت اسکلت سوله در کارخانه
- نصب سازه در محل مدنظر
- انجام پوشش سقف سوله
- دیوارچینی
- کف سازی برای سوله
- نصب درب و پنجره و تجهیزات
- تحویل پروژه به کافرما
۱-دریافت مشاوره از یک شرکت سوله ساز
ساخت سوله شامل سه مرحله طراحی، ساخت قطعات و اجرای آن است که ناهماهنگی بین این مراحل، زمانبندی نامناسب و عدم تحویل بهموقع پروژه در کیفیت نهایی آن تاثیر خواهد گذاشت. ازاینرو، بایستی شرکتی را انتخاب کرد که قادر به انجام تمامی این مراحل باشد تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید. در نظر داشته باشید که هزینههای مالی و تخمین زمان پروژه فراموش نشود. درصورت عدم توجه به این نکته، امکان دارد سازهای فراتر از نیازهای پروژه طراحی شود و هزینههای سنگینی نیز به پروژه تحمیل شود و طراحی آن بهصورتی باشد که ایمنی کافی را تامین نکند. درنتیجه، قبل از شروع هر پروژه باید از افراد متخصص مشاوره گرفت تا از هزینههای ناخواسته، اتلاف وقت و سردرگمی جلوگیری شود.
ما در سوله گستر، ابتدا با ارائه مشاوره رایگان در زمینه اجرای سوله، به شما کمک میکنیم تا بهترین نوع سوله که مناسب کسبوکار و متراژ شما باشد را پیشنهاد دهیم. همچنین در همین ابتدای مسیر، با توجه به اطلاعاتی که از سازه مدنظر شما دریافت میکنیم، برآورد قیمت و زمان انجام پروژه را هم با دقت بسیار بالا به شما خواهیم گفت. این انتخاب شماست که بخواهید در مراحل بعدی هم پروژه خود را به تیم متخصص ما بسپارید یا خیر؛ به هرحال ما مشاوره و برآورد هزینه را برای شما رایگان انجام میدهیم.
اما برخی افراد تصور این را دارند که میتوانند خودشان صفر تا صد پروژه اجرای یک سوله را پیش ببرند! شاید بتوان اینکار را کرد اما بدون شک این سازه نه به لحاظ استحکام و نه به لحاظ قیمتی بهینه نخواهد بود. زمانی که شما از یک مهندس عمران با تجربه برای ساخت و نصب سوله کمک میگیرید، تجربه چندین ساله آن فرد یا تیم، زمان و هزینه پروژه شما را کاهش میدهد. پس دریافت مشاوره و سپردن کار به تیم متخصص را هزینه اضافه ندانید، بلکه راهی برای کاهش هزینهها بدانید.
برای ساخت سوله نیاز به مشاوره دارید؟ ما در شرکت سوله گستر در تمام مراحل ساخت سوله کنارتان هستیم. 09122108523
۲- دریافت مجوزهای لازم
بعد از مشاوره و انتخاب شرکت باید کاربری سوله خود را تعیین کنید تا بتوانید از سمت سازمان مربوطه مجوز لازم را داشته باشید؛ بهعنوان مثال، اگر نوع کاربری سوله برای مصارف بهداشتی و درمانی باشد، باید مجوز آن را از وزارت بهداشت گرفت؛ ولی درصورتیکه، سولهای با کاربری گلخانه یا کشاورزی و دامداری باشد، باید به وزارت جهاد کشاورزی مراجعه کرد. این نکته مهم است که برای گرفتن مجوز، طرح ارائهشده باید بهطور کامل توجیهکننده باشد و زمین انتخابشده نیز توسط شرکت سازنده سوله مورد تایید قرار بگیرد.
یکی دیگر از مواردی که برای دریافت مجوزها باید دقت کنید محل ساخت، و شهر شما هست؛ ممکن است شهرک صنعتی که شما قصد احداث را دارید قوانین جداگانهای داشته باشد، یا شهر شما دارای محدودیتهای خاص برای مجوز باشد. در کل میتوان گفت این مراحل اداری و به قول معروف کاغذبازیهای اداری ساخت سوله کمی حوصله سربر است اما لازم است که در ابتدای کار انجام شود.
۳- طراحی و محاسبات فنی و مهندسی سوله
پس از دریافت مجوزهای لازم که درواقع، مرحله اداری پروژه طی شده است، وارد فاز اجرایی ساخت سوله میشوید. در این مرحله، باید پروژه خود را به شرکت ساخت سوله تحویل دهید و سندی مختصر و مفید از ویژگیها، نیازها و اهداف مورد نظرتان از پروژه را ارائه کنید که به آن بریف میگویند. هدف از ارائه بریف توافق برای اجرای پروژه بین طرفین است. طراحی از مهمترین مراحل هر پروژه بهشمار میرود و باید توسط افرادی متخصص و باتجربه با نرم افزارهای مهندسی انجام شود که تاییدیههای لازم را از سازمان نظام مهندسی دارند. تمام شرکت های ساخت سوله در سراسر دنیا مثل armstrongsteel از متدهای جدید و نرم افزارهای حرفهای برای طراحی و محاسبات خود استفاده میکنند.
برای طراحی سوله قبل از ساخت میتوان از نذم افزارهای زیر استفاده کرد که البته توسط مهندسین این حوزه انجام میشود:
- نرم افزار SAP2000
- نرم افزار ETABS
- نرم افزار ROBOT STRUCTURAL ANALYSIS
- نرم افزار تکلا استراکچرز
در ادامه تصویر چند سوله طراحی شده توسط این نرم افزارها را مشاهده میکنید. طراحی قبل از ساخت سوله یک فرایند الزامی برای دریافت مجوز احداث حساب میشود.
۴- بررسی زمین و تهیه نقشه فونداسیون
در زمان خرید زمین، باید کیفیت و استحکام خاک محل مورد نظر بررسی شود؛ همچنین محل احداث سوله و شرایط آبوهوایی آن نیز در نظر گرفته شود. این مسائل به این دلیل مهم هستند که در هزینههای نهایی تاثیر دارند. انتخاب نوع فونداسیون به محل احداث و فضای در دسترس بودن بستگی دارد، ولی درهرصورت، فونداسیون بتنی و آجری بهتر است؛ زیرا با این متریال، سازه دوام و استحکام بیشتری خواهد داشت. فشردگی خاک نیز باید بررسی شود؛ به این دلیل که بلوکهای فونداسیون باید روی بستری از شن فشرده قرار بگیرند. درنتیجه، باید آزمایشهای جنس و تراکم خاک را نیز انجام داد تا بتوان نقشههای فونداسیون را تهیه کرد و تشخیص داد که سازه نیاز به مقاومسازی دارد یا خیر.
۵- آماده کردن زمین و خاکبرداری
قبل از اجرای فونداسیون در پروژههای ساختوساز باید زمین آماده شود. درصورتیکه، زمین مورد نظر دارای پستی، بلندی و ناهمواری باشد باید خاکبرداری و خاکریزی انجام شود تا با متراکم و یکنواخت کردن سطح خاک تراکم و تراز لازم برای اجرای فونداسیون بهدست آید. این کار با ماشین آلات سنگین انجام میشود که معمولا در یک روز به اتمام میرسد.
۶- اجرای فونداسیون سوله
پس از آماده شدن زمین، فونداسیون سوله بهعنوان سنگ بنای ساخت سوله از اهمیت ویژهای برخوردار است که باید توسط متخصصین و مطابق نقشه انجام شود. در این مرحله، اجرای پی یا فونداسیون جهت انتقال بار ساختمان به زمین و پیشگیری از ریزش سازه با دقت بالایی انجام میشود و بتنریزیهای لازم جهت ساخت پی صورت میگیرد که عدم اجرای صحیح آن سبب کج شدن و ریزش سازه خواهد شد.
۷- ساخت اسکلت سوله در کارخانه
بهطور معمول، قطعات مورد نیاز برای ساخت سوله در محل کارخانه ساخته میشوند و در محل احداث نیز مونتاژ میشوند. تمام این مراحل در شرکت سوله گستر، در کارخانهای خارج از تهران انجام میشود و بعد از ساخت به محل پروژه شما حمل میشود. در ادامه به صورت کامل مراحل ساخت سوله در کارخانه سوله گستر را شرح دادهایم:
مرحله ۱: آمادهسازی نقشههای سازه
ابتدا با توجه به ابعاد پروژه و نیازهای کارفرما، نقشههای سازه تهیه میشوند. این نقشهها شامل تمام جزئیات لازم برای ساخت سوله هستند و به عنوان راهنمای اصلی در تمامی مراحل کار مورد استفاده قرار میگیرند.
مرحله ۲: برآورد و تهیه متریال
پس از تکمیل نقشههای سازه، متریال مورد نیاز بر اساس محاسبات صورتگرفته برآورد میشود. این متریال شامل ورقهای فولادی، میلگرد، بادبند، قوطی، زد و سایر مواد است که با دقت انتخاب و تهیه میشوند و سپس به کارگاه منتقل میگردند.
مرحله ۳: برش متریال
با توجه به لیست برش که توسط طراح تهیه شده است، متریالهای مورد نیاز برش داده میشوند. این برشها دقیقاً بر اساس نقشهها و ابعاد از پیشتعیینشده انجام میشود تا در مراحل بعدی به راحتی مورد استفاده قرار گیرند.
مرحله ۴: مونتاژ اولیه (خالجوش)
پس از برش متریال، قطعات به واحد مونتاژ منتقل میشوند. در این مرحله، بر اساس نقشههای کارگاهی، قطعات با استفاده از خالجوش به یکدیگر متصل میشوند. خالجوش تنها برای اتصال اولیه استفاده میشود تا قطعات در جای خود ثابت شوند.
مرحله ۵: جوشکاری نهایی
در این مرحله، تمامی اتصالات اولیه که با خالجوش انجام شدهاند، با جوشکاری کامل و دقیق تقویت میشوند. این جوشکاریها با توجه به نقشهها و استانداردهای کیفی صورت میگیرد تا استحکام سازه تضمین شود.
مرحله ۶: کنترل کیفیت اولیه
پس از اتمام جوشکاری، قطعات وارد مرحله کنترل کیفیت میشوند. در این مرحله، ناظر پروژه تستهای مختلفی مانند تست PT (تست ذرات مغناطیسی) و UT (تست فراصوت) را انجام میدهد. این تستها برای اطمینان از کیفیت جوش و ساخت قطعات ضروری هستند. اگر قطعهای مشکل داشته باشد، به مرحله قبل بازمیگردد تا اصلاحات لازم صورت گیرد.
مرحله ۷: سوراخکاری
در این مرحله، سوراخکاریهای لازم بر روی قطعات با استفاده از دستگاه پانچ و دریل مگنت انجام میشود تا سازه برای مونتاژ نهایی آماده شود.
مرحله ۸: تکمیل کنترل کیفیت و آمادهسازی نهایی
در صورتی که قطعهای مشکلی نداشته باشد و مراحل تست را به خوبی پشت سر بگذارد، وارد مرحله کنترل کیفیت نهایی میشود. پس از تایید نهایی، قطعات به مرحله تمیزکاری و رنگآمیزی منتقل میشوند.
۸- نصب سازه در محل مدنظر
پس از ساخت و تولید اجزا در کارخانه، نوبت به نصب آن در زمین مورد نظر شما میرسد. فرایند نصب ستونهای سوله با کمک جرثقیل و نیروهای ماهر انجام میشود و روی فونداسیون سوله شما قرار میگیرد. و در ادامه سایر اجزا مثل پرلین، بادبند و… روی سوله نصب میشود. تا این مرحله کار اسکلت اصلی سازه تمام شدهاست.
۹- پوشش سقف سوله
باتوجهبه کاربری مورد نظر، محل احداث سوله، صرفهجویی در مصرف انرژی و استفاده از مصالح مناسب محیطزیست و درنهایت هزینه مصرفی، انتخاب پوشش سقف سوله بسیار مهم است. با اجرای پوشش سقف سوله به مراحل پایانی پروژه نزدیک میشویم.
برای پوشش سقف سولهها معمولا از موارد زیر استفاده میشود:
- ساندویچ پانل
- ورق گالوانیزه
- ورق پلی کربنات
همچنین برای پوشش داخلی سقف سوله یا عایق بندی سوله هم از مواردی مثل پشم شیشه، پشم سنگ و فوم استفاده میشود که این مورد با توجه به کاربری سازه شما انتخاب میشود.
۱۰- دیوار چینی سوله
بهخاطر فضای یکپارچه سولهها، از دیوار داخلی کمتری در آنها استفاده میشود و دیوارها بیشتر نقش جداکننده دارند. مصالحی که برای دیوارچینی استفاده شده است، طی این سالها تغییرات زیادی داشته و از دیوارهای فلزی و سیمانی به دیوارهای سفالی، بلوکهای هبلکس و غیره رسیدهاند. این دیوارها باتوجهبه نیاز پروژه انتخاب میشوند و عایق مناسب آن نیز بهکار گرفته میشود.
۱۱- کفسازی سوله
طی دو مرحله، کفسازی زیرین و نصب کفپوش برای سوله انجام میشود. نصب کفپوش برحسب نوع کاربری میتواند از جنس بتن سخت صیقلی، لاستیک اپوکسی وینیل یا پلیاورتان باشد. کفسازی زیرین بهصورت بتنریزی انجام میشود که استحکام کار را تضمین میکند.
۱۲- نصب درب، پنجره، امکانات و تجهیزات سوله
در این مرحله، درها و پنجرهها طبق نقشه و تجهیزات دیگر مثل تاسیسات برقی، وسایل سرمایشی و گرمایشی، تهویه، تجهیزات امنیتی و نظارتی نصب میشوند. سیستم اعلام و اطفای حریق و دوربینهای مداربسته نیز از دیگر تاسیسات مورد نیاز برای ساخت سوله هستند. بهطور معمول، در این مرحله ساخت سوله به پایان میرسد؛ اما قبل از اجرا بایستی گروههای کنترل کیفیت نظارت خود را از سوله احداثشده انجام دهند تا از اجرای ایمن و باکیفیت سوله اطمینان حاصل شود و سپس آن را به کارفرما تحویل دهند.
اهمیت ساخت سوله
با توجه به مزایای فراوانی که انواع سوله صنعتی دارد، بسیاری از شرکتهای دولتی و خصوصی از آن استفاده میکنند و از این طریق به پیشبرد اهداف صنعتی و اقتصادی خود کمک شایانی مینمایند. این سازهها امکان توسعه و گسترش ساختمانها را به راحتی فراهم میکنند. در گذشته، سیستمهای خرپاسازی در ایران بسیار متداول بودند، اما اکنون ساخت سوله به دلیل مزایای بیشتر جایگزین آنها شده است.
بالا بودن وزن ساختمانهای گلی و آجری، طولانی بودن زمان ساخت، داشتن ورودیهای کوچک و سقفهای کوتاه و… موجب شده است تا ساختوساز سولهها افزایش یابد. ساخت سوله در ایران به حدود ۸۰ سال قبل برمیگردد. سولهها کار را برای انجام فعالیتهای بزرگ و سنگین با ایجاد کردن فضاهای یکدست و بدون داشتن ستون و مانع در وسط سالن، آسان کردهاند. با گذشت زمان، پیشرفت تکنولوژی و فناوریهای پیشرفته، متریال و مصالح جدیدی در ساخت سولهها جایگزین قطعات سنگین قدیمی شدهاند که علاوهبر افزایش مقاومت آنها، کاهش وزن سوله را هم در پی داشته است.
استانداردهای ساخت سوله
برای ساخت سوله رعایت استانداردهای زیر ضرورت دارد:
- ارتفاع سوله: ارتفاع سوله که بهطور معمول ۴ الی ۲۵ متر است و اهمیت زیادی دارد.
- شیب سوله: شیب سوله با دهانه آن ارتباط معکوس دارد و بین ۱۰ الی ۳۰ درصد است. هرچه دهانه بیشتر باشد، شیب سازه کمتر در نظر گرفته میشود.
- طول و عرض سوله: طول استاندارد سوله حداکثر ۹۰ متر و فاصله بین ستونها ۶ الی ۹ متر است؛ اما درهرصورت، به نوع کاربری سوله نیز بستگی دارد. عرض استاندارد سوله بین ۲۰ الی ۳۵ متر است؛ اما امروزه سولههایی با دهانه بزرگتر نیز ساخته میشوند.
کاربردهای ساخت سوله
کاربردهای ساخت سولهها در صنعت عبارتاند از:
- ساخت کارگاه؛
- ساخت مرکز پرورش دام و طیور؛
- سوله تجاری؛
- سوله صنعتی سبک.
و از مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه ارزان ساخت سوله صنعتی
- کاربرد چندمنظوره سوله؛
- ظاهر زیبا؛
- کسب درآمد مداوم از سوله؛
- خرید سوله دستدوم و آن کاهش هزینه ساخت؛
- دوام طولانیمدت سوله.
مدیریت هزینهها در فرایند ساخت سوله
اصلیترین دغدغه هر کارفرمایی که به ما مراجعه میکند، هزینه ساخت سوله است. تمام تلاش خود را میکند که هزینهها مدیریت شود و به صرفهتر پروژه خود را انجام دهد. توجه کنید کنید ساخت سوله ارزان صنعتی همیشه خوب نیست؛ دقت کنید که ارزان بودن به معنی کاستن از کیفیت و متریال بهتر نباشد. شاید ۲۰٪ هزینه بیشتر خیلی صرفه اقتصادی بیشتری داشته باشد نسبت به این که سازه شما چند سال بعد دچار مشکل شود. با این وجود مواردی همچون نوع سوله که سنگین باشد یا سوله سبک، بتنی باشد یا فلزی، جرثقیل سقفی داخل سوله داشته باشد یا خیر، یا اینکه با خرپا درست شده باشد یا تیر ورق، همه اینها تعیین کننده هزینه ساخت یک سوله هستند که با مشورت میتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید تا در هزینههای بلند مدت خود صرفهجویی کنید.
اجزای مختلف در ساخت سوله
سوله از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که وجود هرکدام از انها ضروری بوده و در استحکام و بهینه بودن آن نقش دارند. در ادامه هرکدام از اجزای سوله را نام برده و در تصویر پیوست شده میتوانید این اجزا را روی سوله مشاهده کنید.
- بادبند
- سایهبان
- پرلین
- پیچ و مهره
- ستون
- استرات
- نبشی سینهبند
- ستون وال پست
- سگراد
- رفتر
نکات تعمیر و نگهداری سوله بعد از ساخت
نگهداری منظم و دورهای، طول عمر سولههای صنعتی را تضمین میکند. از طرفی بازرسی، تعمیرات و ارتقاء دورهای نیز به ایمنی و عملکرد کلی سازه کمک میکند.
- استخدام پیمانکار مناسب
انتخاب پیمانکار مناسب در موفقیت هر پروژه بسیار اهمیت دارد. از این رو بهتر است به دنبال پیمانکارانی باشید که سابقه کار خوبی دارند و توانستهاند رضایت مشتریان را به دست آورند. یک پیمانکار قابل اعتماد همواره از تکمیل دقیق پروژه اطمینان حاصل میکند و انتظارات مشتری را برآورده خواهد کرد.
- اقدامات ایمنی
تضمین محیط کاری ایمن برای ساخت سوله صنعتی یک اولویت مهم کاری به حساب میآید. از طرفی رعایت مقررات ایمنی و اجرای اقدامات استاندارد برای جلوگیری از حوادث و صدمات نیروی کار ضرورت دارد.
- تجزیه و تحلیل هزینه و سود
انجام تجزیه و تحلیل کامل هزینه و سود ساخت یا خرید سوله صنعتی برای مشاغلی که نیاز به سوله دارند، ضرورت دارد. ممکن است سرمایهگذاریهای اولیه برای طراحی سوله بسیار قابل توجه باشد، با این حال منافع بلندمدت و بهرهوری عملیاتی از این سازه به خوبی جایگزین سرمایهگذاری اولیه خواهد شد.
چطور شرکت خوب برای ساخت سوله پیدا کنیم؟
تجربه، تخصص، و قیمت سه اصل مهم در انتخاب یک شرکت معتبر و متخصص برای سپردن تمام فرایند ساخت سوله است. در ادامه چند نمونه پروژه ساخته شده توسط شرکت ما را مشاهده میکنید.
ساخت سوله چقدر زمان میبرد؟
فرایند ساخت سوله حدودا ۲ الی ۳ هفته زمان میبرد. در شرکت سوله گسترِ، ما سولههای شما را در بازه زمانی ۲ هفته الی ۱ ماه میسازیم و در محل، به شما تحویل میدهیم. مدت زمان پروسه ساخت سوله، بستگی به مواردی مثل ابعاد و تناژ سوله شما دارد؛ کارخانه ما ظرفیت تولید بیش از ۲۰۰ تن سازه برای سوله را در ماه دارد و به محض عقد قرارداد، فرایند خرید متریال و ساخت سوله شما آغاز میشود.
نتیجهگیری
همانطورکه گفتیم، امروزه از سولهها در ساخت بسیاری از اماکن مانند ورزشگاهها، انبارها، کارگاهها و غیره استفاده میشود. سولهها بهدلیل فراهم آوردن سازههایی با فضایی یکدست، بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. در اینجا، مراحل ساخت یک سوله از ابتداییترین مرحله تا پایان اجرای ساخت آن شرح داده شده است. اگر مراحل اجرای سوله به بهترین حالت ممکن و طبق استاندارد خاص پیش برود و این مراحل بدون نقص و کامل باشد، پروژه موفقتری خواهیم داشت.
سوالات متداول
مراحل ساخت سوله به ترتیب شامل: انجام مشاوره با شرکت پیمانکار، دریافت مجوزهای لازم برای احداث سوله، طراحی و ایجاد نقشه و انجام محاسبات لازم برای ساختن سوله، آماده کردن زمین و اجرای فونداسیون سوله، ساخت اسکلت فلزی و نصب سوله و در نهایت پوشش سقف و کف سازی سوله از مراحل احداث سوله میباشند که باید با کمک یک شرکت ساخت سوله معتبر انجام شوند.
بله. با توجه به نوع سولهای که قصد احداث آن را دارید و محل احداث، مجوزهای لازمه را باید دریافت کنید.
برای احداث سوله استاندارد و مطمن، باید از یک شرکت معتبر و باتجربه کمک بگیرید. انجام محاسبات فنی و مهندسی باید حتما توسط تیم مهندسی انجام شود.
آهن و مصالح مورد نیاز متناسب با نوع سوله و ابعاد آن متغیر است. میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان و محاسبه وزن سوله با متخصصین سوله گستر در تماس باشید.
با دهانه و ارتفاع بالا، ساخت سوله هزینههای شما را کاهش میدهد؛ شما میتوانید سولههای با ارتفاع بلند و دهانه بزرگ را بسازید که با سایر سازهها امکان پذیر نیست یا هزینه بالایی را دربر خواهد داشت. همچنین امکان نصب جرثقیل را دارید و سرعت ساخت و امکان جابهجایی سوله پس از ساخت، از دیر مزایای این سازه فلزی است..
بهترین زمان برای ساخت سوله وقتی است که کاربری سوله را مشخص کردهاید، نقشه آن را آماده کردهاید و برای خرید آهن بودجه خود را کنار گذاشتهاید.
شرح خدمات ساخت سوله برای شما در شرکت سوله گستر شامل طراحی، تهیه مصالح مورد نیاز، مونتاژ و ساخت سوله در کارخانه به صورت دقیق و صفر تا صد، حمل به محل شما و در نهایت نصب سوله در فونداسیون سازه شما میباشد.
منابع:
constructalia.arcelormittal.com
Analysis and design of structural elements of an industrial steel warehouse with overhead crane
20 نظر در “ساخت سوله”
سلام وقت بخیر من میخوام یه سوله برای تولیدیم بسازم ایا شما توی استان اصفهان هم ساخت سوله رو انجام میدین؟ سوله من هم دهانه ۱۸ هست به نظرتون چه مدلی برای ساخت بهتره که بهینه باشه؟
سلام جناب اصغری راد گرامی؛
بله ما خدمات ساخت سوله رو در سراسر ایران انجام میدیم. برای مشاوره و سوالات بیشتر میتونین با این شماره تماس بگیرین: ۰۹۱۲۲۱۰۸۵۲۳
پیشنهاد ما هم برای سوله با مشخصاتی که گفتین نوع تیرورقی هست.
من یه سوله دهانه ۲۳ میخوام بسازم با طول ۱۵ متر. ساختن این برای شرکت شما حدودا چقدر زمان میبرد؟
رضای عزیز سلام؛
سازه با مشخصاتی که گفتین رو ما در سوله گستر میتونیم در حدود ۱۵ روز بسازیم و خدمتتون تقدیم کنیم.
سلام. مقالهتون خیلی کامل بود و خیلی نکات خوبی رو مطرح کردید. من به فکر ساخت یک سوله برای تولیدی ام هستم و واقعاً نگران انتخاب مصالح مناسب هستم. میتونید بگید از کدوم ورق فولاد برای ساخت سوله استفاده کنم که هم هزینهشون مناسب باشه و هم کیفیت خوبی داشته باشن؟ آیا استفاده از عایقها در سولهها برای صرفهجویی در انرژی مهمه یا نه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید!
اقای ایمانی عزیز سلام؛
ورقهای مختلفی توی بازار هستن که محبوبترین هاشون ورقه فولاد مبارکه و گیلان هستن. فولاد مبارکه کمی گرانتر هست اما کیفیت بهتری دارد که پیشنهاد ما هم استفاده از ورق فولاد مبارکه هست.
استفاده از عایق هم خیلی مهم است در ساخت سوله، باید عایق دیواره و سقف رو طوری انتخاب کنین که متناسب با کاربری شما باشه و توی مصرف برق و گاز هم در سوله صرفه جویی بشه.
خیلی ممنون از مقالهتون! به عنوان کسی که تازه کارش رو شروع کرده، بعضی از مراحل ساخت سوله برام گیجکننده است. چه نکاتی رو برای کسی که اولین بار هست میخواد سوله درست کنه پیشنهاد میکنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری بشه؟ همچنین، آیا تجربهای از هزینههای پنهان دارید که باید بهشون دقت کرد؟
جناب حدادی عزیز سلام؛
شما میتونین به صورت کامل فرایند ساخت سوله خودتون رو با شرکت ما بسپارین تا صفر تا صد کار رو براتون انجام بدیم.
هزینههای پنهان میتونه شامل هزینه نگهداری، حمل و نقل، کارگر و… باشد.
چه مجوزهایی برای ساخت سوله لازمه و آیا این پروسه طولانیه؟ همچنین، آیا نکاتی درباره ایمنی و استانداردهای محیطزیستی برای سولهها دارید که باید رعایت کنیم?
جناب اسحاقی عزیز سلام
مجوزهای لازم برای ساخت سوله بستگی به محل ساخت، نوع کاربری و موارد اینچنینی دارد. به طور مثال اگر سوله شما برای مصارف پزشکی و سلامت و غذایی باشد نیازمند مجوزهای لازم از سمت سازمان غذا و دارو نیز میباشد. برای اطلاعات کامل و دقیق در این مورد میتوانید با مهندسین مشاور ما در سوله گستر ارتباط بگیرید.
من قبل از ساخت سولهام، خیلی نگران انتخاب محل مناسب هستم. به نظرتون چه ویژگیهایی برای مکان ساخت سوله مهمه؟ آیا تجربهای دارید از اینکه چه مکانهایی بهترین گزینه هستند؟ ممنون میشم نظرتون رو بگید
اقای خدایی گرامی؛
این مورد خیلی بستگی به کاربری سوله شما دارد. اما به طور معمول پیشنهاد میکنیم سوله خودتون رو در شهرک صنعتی نزدیک خودتون بسازید. معمولا امتیازهای بهتری برای تولیدیها داره و دریافت مجوزهای لازم هم برای ساخت سوله و ایجاد تولیدی راحتتر هست.
قبل از اینکه تصمیم بگیرم سوله بسازم، میخواستم بپرسم چطور میتونم مطمئن بشم که پیمانکار سولهام رو با استانداردهای لازم سازگار میسازه؟ آیا منابع یا ارگانهای خاصی وجود دارند که بشه بهشون مراجعه کرد؟
جناب نعمتی زاده عزیز سلام
سوله شما حتما باید مجوزهای لازم فنی مهندسی رو کسب کنه و ساخت سوله با استانداردهای لازم از ضروریات این فرایند است. برای اینکار میتونین با مهندسین ما در سوله گستر در تماس باشید: ۰۹۲۰۸۳۴۹۰۱۷
من بین ساخت سوله تیرورقی و خرپایی موندم کدومو انتخاب کنم میشه راهنمایی کنین. دهانه سوله ام ۱۵ متر هست و طول ۱۵ متر با ارتفاع ۶ متر. برای یک کارگاه تولیدی هم میخوام سوله رو.
اقای اسحاقی عزیز سلام.
برای ساخت این سوله پیشنهاد میکنیم از نوع تیرورقی استفاده کنید. برای دهانه کوچک استفاده از نوع خرپایی اصلا بهینه نیست و مقاومت کمی هم دارد. برای اطلاعات بیشتر میتونین با ما تماس بگیرین. همچنین میتونین مقاله تفاوت سوله تیرورقی و خرپایی رو مطالعه کنین.
ما در پروژه ساخت سوله صنعتی برای کارخانهمان به مشکل خوردیم. پیمانکار قبلی که داشتین از مصالح بیکیفیت استفاده کرد و حالا سوله دچار مشکلاتی مثل نشتی سقف شده. آیا شما کار تعمیر و بازسازی سوله رو هم انجام میدین؟ به نظرتون بهتر است سوله را از نو بسازیم یا امکان بازسازی با هزینه کمتر وجود دارد؟
علی جان سلام.
متاسفیم بابت این مشکلی که برای سازه شما پیش اومده. برای این مورد باید بیشتر بررسی کنیم سوله شما رو. از طریق شماره ۰۹۲۰۸۳۴۹۰۱۷ با ما در تماس باشید تا جایی که بتوانیم در کنار شما هستیم تا مشکل شما حل شود.
من میخوام یه سوله برای انبار کردن محصولات کشاورزیم مثل زعفران و زرشک درست کنم. آیا لازم هست که تهویه مخصوصی داشته باشه؟ و اینکه چه ارتفاعی برای چنین انباری مناسبه؟
برای انبار محصولات کشاورزی، تهویه بسیار حائز اهمیته تا از رطوبت و جلوگیری از کپکزدگی محصولات مطمئن بشید. سیستم تهویه طبیعی همراه با چند پنجره در ارتفاع مناسب میتونه موثر باشه، ولی اگر شرایط آبوهوایی منطقه گرم و مرطوب هست، یک تهویه مکانیکی سبک هم پیشنهاد میشه. برای ارتفاع، بسته به نوع محصول و نحوه ذخیرهسازی، ارتفاع ۶ تا ۸ متر مناسب بهنظر میرسه تا فضای کافی برای چیدمان و گردش هوا فراهم باشه.